المقادير
=====
كيلو لبن
و ٦ ملاعق كبيرة سكر
كوب إلا ربع سميد " دقيق بسبوسة"
نصف كوب ماء (اختياري )
ملعقتين كبار ماء زهر أو ماء ورد "انا بفضل ماء الزهر "
بيضه (اختياري)
للوجه
----
مقدار من الكريم شانتيه المخفوق للتزيين ..
أو مقدار من القشطة ..
وملعقتين كبار عسل نحل أو مربي مخففة أي نوع تحبيه..
الطريقة
=====
*ببساااطة قلبى اللبن مع السكر مع السميد والمية (في حالة إضافتها )
* ارفعيهم على النار وضيفى ماء الزهر و قلبى حتي يتماسك الخليط مثل طريقة عمل المهلبية تماماً..
* اختيارى ممكن تضيفى البيضه تكونى خفقاها بره و بعدين تصبيها علي الخليط و تقلبى بسرعة بمضرب سلك ( لاتضيفي البيضة إلا بعد تماسك الخليط ) ..
لا تخافي من إضافة البيضه فهي مع ماء الزهر لا يظهر طعمها مطلقاً لكنها تساعد في تماسك الخليط أكثر ..
( ويمكنك استبدال ماء الزهر بالفانيليا )..
* بعد إضافة البيضة قلبى كمان دقيقتين و اطفى النار ...
*صبيها فى صنية مناسبة ودخليها الثلاجة تبرد ..
*ثم قومي بعمل وردات من الكريم شانتيه أو افرديه علي الوجه او افردى قشطة حسب الرغبة و رشى عسل او مربي خفيفة عندك بآي نكهة تحبيها و ضعيها فى التلاجة مرة أخري وخرجيها وقت التقديم ..
=====
كيلو لبن
و ٦ ملاعق كبيرة سكر
كوب إلا ربع سميد " دقيق بسبوسة"
نصف كوب ماء (اختياري )
ملعقتين كبار ماء زهر أو ماء ورد "انا بفضل ماء الزهر "
بيضه (اختياري)
للوجه
----
مقدار من الكريم شانتيه المخفوق للتزيين ..
أو مقدار من القشطة ..
وملعقتين كبار عسل نحل أو مربي مخففة أي نوع تحبيه..
الطريقة
=====
*ببساااطة قلبى اللبن مع السكر مع السميد والمية (في حالة إضافتها )
* ارفعيهم على النار وضيفى ماء الزهر و قلبى حتي يتماسك الخليط مثل طريقة عمل المهلبية تماماً..
* اختيارى ممكن تضيفى البيضه تكونى خفقاها بره و بعدين تصبيها علي الخليط و تقلبى بسرعة بمضرب سلك ( لاتضيفي البيضة إلا بعد تماسك الخليط ) ..
لا تخافي من إضافة البيضه فهي مع ماء الزهر لا يظهر طعمها مطلقاً لكنها تساعد في تماسك الخليط أكثر ..
( ويمكنك استبدال ماء الزهر بالفانيليا )..
* بعد إضافة البيضة قلبى كمان دقيقتين و اطفى النار ...
*صبيها فى صنية مناسبة ودخليها الثلاجة تبرد ..
*ثم قومي بعمل وردات من الكريم شانتيه أو افرديه علي الوجه او افردى قشطة حسب الرغبة و رشى عسل او مربي خفيفة عندك بآي نكهة تحبيها و ضعيها فى التلاجة مرة أخري وخرجيها وقت التقديم ..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق